
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΓιορτινά πιάτα που ετοιμάζονται εύκολα για να δώσουν γεύση, χρώμα και μυρωδιές σε όμορφες, καλοκαιρινές συνάξεις.
Υλικά
- 1 κιλό παϊδάκια
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- θαλασσινό αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. πατάτα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. χυμός λεμονιού Papafilipou
- 30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. φύλλα από φρέσκα αρωματικά, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, ρίγανη, δυόσμος)
Διαδικασία
- Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα και όταν κρυώσει, τη ξεφλουδίζουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας ελαφρά όλα τα υλικά μαζί σε μπλέντερ.
- Αλατίζουμε τα παϊδάκια και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο, στη σχάρα ή στα κάρβουνα, τα αλείβουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε αμέσως.