Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
1 1/2 κιλό αρνί, σε κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
θυμάρι ή δεντρολίβανο
350 γρ. ντομάτες (ώριμες)
1 κιλό λαχανικά διάφορα (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πιπεριές, πατάτες)
30 γρ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε λεκάνη. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί φούρνου. Βάζουμε ανάμεσα στο κρέας κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο (ή συνδυασμό).
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε στη λεκάνη που είχαμε χρησιμοποιήσει προηγουμένως και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τινάζουμε έτσι ώστε να καλυφθούν με ελαιόλαδο και βάζουμε στο ταψί, ανάμεσα στο κρέας. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 1μιση ώρα. Καλύπτουμε χαλαρά με λαδόκολλα και ασημόχαρτο και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.