Μια εύκολη συνταγή για να ανακυκλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε. Τα κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας, λουσμένα με μια πλούσια, γευστική σάλτσα, συνδυάζονται εξαίσια με έναν βελούδινο πουρέ πατάτας.
Υλικά
1 μερίδα κρέας κοκκινιστό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 φλιτζάνια πουρές ή όσος έχει περισσέψει (αν δεν είναι αρκετός, βράζουμε 1 -2 μέτριες πατάτες, να τις λιώσουμε και να τις ανακατέψουμε με τον υπόλοιπο πουρέ)
λίγο μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού σκληρό κίτρινο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα), τριμμένο (ή περισσεύματα από διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα)
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο, να γίνει σκόνη, περασμένο από σήτα
2 αυγά, καλά χτυπημένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σουφλέ με το υπόλοιπο κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Στη συνέχεια, στρώνουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με τη σάλτσα του στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπαχαρικό, το μισό τυρί και τα αυγά και τα στρώνουμε πάνω στο κοκκινιστό.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε, το σουφλέ, ζεστό.