Καλό μήνα και προσοχή στις φάρσες
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι
- 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 3 μέτρια καρότα, σε μικρά κυβάκια
- 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες, σε μέτρια καρέ
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 80 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα καρότα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά.