Πικάντικο πεκορίνο Αμφιλοχίας και το ξεχωριστό λευκαδίτικο σαλάμι.
Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης.
Υλικά
- ζύμη
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Διαδικασία
Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.