Σε 30' τρώμε... ψάρι στο φούρνο με μυρωδικά και ντομάτα.
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο πέρκας (ή από άλλο λευκόσαρκο ψάρι της αρεσκείας μας), φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε 4 κομμάτια
- 3 μεγάλες σφιχτές ντομάτες, σε μέτριες ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 4 μικρά κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 8 ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού (με διαφορετικό αποτέλεσμα)
- 1 κοφτή κουτ. σούπας
- αλάτι χοντρό, κοπανισμένο
Διαδικασία
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Kόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλας σε διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. το καθένα και τα απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας βάζουμε από 1 κλωνάρι δεντρολίβανου ή 2 κλωνάρια μαϊντανού και 2 ροδέλες ντομάτας. Από πάνω βάζουμε το ψάρι και περιχύνουμε με περίπου 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε τις υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε τις άκρες κάθε λαδόκολλας, ώστε να τις κλείσουμε σαν πακέτο για να μη διαφύγουν τα ζουμιά κατά το ψήσιμο. Τα βάζουμε όλα σε ένα ρηχό ταψί, που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 4 Αν θέλουμε, σερβίρουμε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα. Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, για να μην καούμε από τους ατμούς, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι ή με πατατοσαλάτα.
Στο ποτήρι μας: Ας δοκιμάσουμε ισπανικά! Ροζέ από Tempranillo ή ένα θεσπέσιο λευκό Albario από τη Γαλικία.