Για τις κρύες ημέρες
Υλικά
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο
2 καρφάκια γαρίφαλο
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φύλλο δάφνης
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το πράσο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε 1.200 ml νερό. Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα. Ρίχνουμε στο μούλτι 2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, τα αυγά, το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, με φέτα.
Στο ποτήρι μας ένα dry sherry fino.