Μία συνταγή για κεμπάπ πιο ελαφριά, με κιμά κοτόπουλου και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κακουλέ, σε σκόνη (λέγεται και καρδάμωμο)
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γιαουρτοσάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ο χυμός 1 μικρού λεμονιού
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλλικές ή από μπαμπού σούβλες.
Ψήσιμο
Λαδώνουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Η δοκιμή μας
Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.