Ο Χριστόφορος Πέσκιας μεταμορφώνει αυτή τη φαινομενικά απλή σούπα σε ένα πραγματικά λαχταριστό πιάτο.
Υλικά
τα μπουκετάκια από 3 μικρά μπρόκολα
1 λίτρο ζωμός κότας
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 ματσάκι μυρώνια
250 ml κρέμα γαλάκτος, πλήρης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα μπρόκολο, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και, όταν αρχίσει να κοχλάζει έντονα, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε το μπρόκολο σε δύο δόσεις (αυτό το κάνουμε ώστε να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία στην κατσαρόλα), για 8-10 λεπτά κάθε φορά.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπρόκολο σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε παγωμένο νερό μαζί με παγάκια, ώστε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Αφήνουμε το μπρόκολο στον πάγο για περίπου 1 λεπτό, να κρυώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μπρόκολο με τα μυρώνια (τα οποία βάζουμε επίτηδες φρέσκα και όχι ζεματισμένα, για να δώσουν όλο το άρωμά τους στη σούπα) προσθέτοντας λίγο λίγο όσο ζωμό χρειαστεί για να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Περνάμε τον πολτό από σήτα, τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και όταν το μείγμα ζεσταθεί ξανά, αλατοπιπερώνουμε τη βελούδινη σούπα μπρόκολο και σερβίρουμε.