Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤα εξαιρετικά κρασιά της Οινοποιίας Μπουτάρη έχουν τη δύναμη να απογειώσουν κάθε γεύμα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
- 350 γρ. μάνγκο
- 40 γρ. κάππαρη
- 1 κουτ. τσαγιού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- Θαλασσινό αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουτ. τσαγιού σπόρους μουστάρδας, κοπανισμένους
Συνδυάστε το με
Mπουταρη Σαντορίνη, Ασσύρτικο
Διαδικασία
- Κόβουμε τον σολομό σε κυβάκια - μέχρι 1 εκ. πλάτος - και τον βάζουμε σε λεκάνη.
- Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κάππαρη. Τα βάζουμε στη λεκάνη, μαζί με τον σολομό και τα μάνγκο. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τους σπόρους μουστάρδας και θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε πιατέλα, χρησιμοποιώντας δαχτυλίδι στο σχήμα που θέλουμε. Παγώνουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.