Η πιο απλή, καλοκαιρινή μακαρονάδα! Την αρωματίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και την απογειώνουμε με λίγο φρέσκο τζίντζερ
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες, σε φέτες 1 εκ.
- 2 κολοκύθια, σε φέτες 1 εκ.
- 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, χοντροκομμένες
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
- 1 κουτ. σούπας άνηθος + 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένοι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Στο τέλος, κρατάμε 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) από το νερό όπου τα βράσαμε. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και το τζίντζερ για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα 200 ml νερό (από το βράσιμο των ζυμαρικών) και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν τα ντοματίνια. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα ελληνικό ροζέ!