Απολαυστική και εύκολη συνταγή, στην οποία το μόνο που θα μας απασχολήσει είναι με τι θα τη συνοδεύσουμε. Εμείς προτείνουμε έναν βουτυράτο πουρέ, ένα αφράτο ρύζι ή τις πάντα δημοφιλείς τηγανητές πατάτες.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.
περίπου 60-100 γρ. αλεύρι (για αλεύρωμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
15 ντομάτες λιαστές, διατηρημένες σε ελαιόλαδο και καλά στραγγισμένες
1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
330 ml μαύρη μπίρα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μοσχαράκι με μπίρα και λιαστές ντομάτες, αρχικά αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το μοσχάρι.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μαζί με τον κόλιανδρο και το κύμινο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Περιχύνουμε με την μπίρα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.