Κολοκυθάκια, φασολάκια, ντοματίνια και δυόσμος, ένα καλοκαιρινό πανηγύρι στο πιάτο μας.
Υλικά
- 300 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) φασολάκια τσαουλιά
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 γρ. baby κολοκυθάκια, κομμένα στα 4
- 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
- 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Bάζουμε τα αμύγδαλα στο ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά. Θέλουμε να μείνουν τραγανά. Αν τα προτιμάμε πιο μαλακά, τα βράζουμε λίγο περισσότερο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει ζωηρό το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια, ιδανικά για 1 - 2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια, τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα και το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια ψητά ψάρια, κρεατικά και κοτόπουλο.