Κείμενο: Γιάννης Λεμονής
Εξωτικές γεύσεις από τη Ναμπέλ της Τυνησίας.
Υλικά
- 250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
- 500 γρ. πιπεριές πράσινες (κέρατα), κομμένες σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 4 αυγά
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού χαρίσα* ή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τον πελτέ και τη χαρίσα (ή πάπρικα) και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τις γαρίδες. Αφήνουμε την όγια να σιγοβράσει για 3- 4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
* Η χαρίσα είναι καυτερή σάλτσα πιπεριάς, που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της βόρειας Αφρικής και τη βρίσκουμε σε καταστήματα με εξωτικά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.