Μια σπαγκετάδα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 ματσάκια σπαράγγια
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 60 ml κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» άνηθου, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πράσινο ή μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (δείτε πώς πατώντας εδώ). Τα κόβουμε στα δύο και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα σπαράγγια και το σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Αν δεν νηστεύουμε, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.