Συνταγή: Μανώλης Θλιβερός
Συνοδεύουμε με ρύζι, νουντλς ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Υλικά
- 16 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
- χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι θέλουμε)
- 80 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι και αλάτι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένα με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.