Για την 2η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Κατερίνας Πέππα.
Υλικά
- 16 μεγάλες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου
- 1 ποτήρι του κρασιού ουίσκι (ή κονιάκ)
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη (ή 3-4 ντοματάκια του κουτιού)
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες με την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και το αλάτι. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 3-4 λεπτά, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, πετάμε το σκόρδο, βάζουμε ξανά τις γαρίδες στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.
Συνοδεύουμε με: Αγριόρυζο και μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.
Συμβουλή: Οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν στη σάλτσα γιατί θα στεγνώσουν.