Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio M.com, L.Metzos
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 200 γρ. ταραμάς λευκός
- 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
- 1/2 λίτρο ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
Διαδικασία
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί, πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα, στη συνέχεια λίγο-λίγο το λάδι και τέλος το χυμό λεμονιού, χτυπώντας πάντα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αφράτη κρέμα. Συνοδεύουμε με φρέσκια, ζεστή λαγάνα.