Υλικά
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- 8 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι:
- 900ml νερό
- 700γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, και κατόπιν τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180° C, για 35-40 περίπου λεπτά.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το μέλι. Βράζουμε για 7’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό, ζεστό, με το κρύο σιρόπι, σιγά-σιγά με μια κουτάλα.