Ελαφρύ, γρήγορο και γευστικότατο!
Υλικά
- 4 φιλέτα σολοµού, το καθένα περίπου 200 γρ. (χωρίς το δέρμα)
- 40 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 40 ml φρέσκος χυµός λεµονιού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 70 ml τσαγιού ελαιόλαδο
- 8 ίνες κρόκος Κοζάνης «µουλιασµένες» σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό για 1 ώρα
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, καλά στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει. Αν δεν χωράνε στο σκεύος μας σε μια στρώση, τα μαγειρεύουμε σε δόσεις. Γυρίζουμε το ψάρι με μια σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψάρι στα πιάτα.
Σάλτσα μουστάρδας: Στο µπλέντερ ή στο µούλτι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάµε μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό με τον κρόκο Κοζάνης, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. (Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσουμε όλο). Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, την πιπεριά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε τα φιλέτα σολομού.
Συνοδεύουμε με: με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας όπως μπρόκολο, καρότα, πατάτες κ.α.