Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΟι Βρετανοί αγαπούν αυτό το τραγανό μείγμα της κρούστας και σερβίρουν το χοιρομέρι τους, συνήθως, σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά
- 1 χοιρινό καπνιστό ζαμπόν (τύπου φουαντρέ), ολόκληρο, 5-6 κιλών
- 45 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 ασπράδια αυγού
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ανακατεμένα με τα φύλλα από 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Αλείφουμε όλο το μπούτι με το μείγμα μουστάρδας που ετοιμάσαμε. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα ψίχουλων ομοιόμορφα και πιέζουμε για να κολλήσει στο μπούτι. Βάζουμε το μπούτι σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή και το ξεφουρνίζουμε. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.