Οικογενειακές συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, φτιαγμένες με αγάπη με προϊόντα Αλάμπρα.
Υλικά
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
270 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκάνισο αλεσμένο στο γουδί
40 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
4 αβγά
300 γρ. κεφαλοτύρι ALAMBRA, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
300 γρ. χαλλούμι ALAMBRA, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
40 γρ. σιμιγδάλι
½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
½ κουταλάκι μαχλέπι (μέχλεπι)
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
40 γρ. σταφιδάκια (προαιρετικά)
Για επάλειψη
1 αβγό χτυπημένο
Σουσάμι
Διαδικασία
Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυμίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σ’ ένα μπολ. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε έναν πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια, 130 γρ. το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με ένα μέτριο μπολ χρησιμοποιώντας το στόμιό του σαν μόλα. Σε κάθε κομμάτι ζύμης προσθέτουμε 3 με 4 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε τη φλαούνα σε τετράγωνο σχήμα. Για να μην ανοίξουν οι φλαούνες, αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για
να στερεώσουμε τις άκρες της.
Τοποθετούμε τις φλαούνες σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με το
χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι να
φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.