Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό περασμένο από βαρέλι
Υλικά
- 1 φύλλο κουρού (έτοιμο)
Για τη γέμιση
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα
- 1/2 ρέβα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 50 ml ελαιόλαδο λίγο σαφράν, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού φύλλα ρίγανης, φρέσκα ή ξερά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 γρ. κατσικίσια φέτα, τριμμένη
Διαδικασία
Ψήνουμε ένα φύλλο κουρού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Γέμιση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Ξεφλουδίζουμε την πατάτα και τη γλυκοπατάτα και τις κόβουμε κυδωνάτες, σε κομμάτια πάχους 1 εκ. Καθαρίζουμε τη ρέβα και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ., ενώ το κρεμμύδι σε μέτριες ροδέλες. Διαλέγουμε ένα ταψί με μέγεθος που να χωράει τις κομμένες ρίζες και το κρεμμύδι σχεδόν ακριβώς σε μονή στρώση. Ρίχνουμε στο ταψί το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε το σαφράν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, στρώνουμε ξανά τις ρίζες σε μονή στρώση και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τάρτα: Στρώνουμε στη βάση της ψημένης τάρτας τις φέτες από τις ψημένες ρίζες, χωρίς να μας νοιάζει αν μισοσκεπάζουν η μία την άλλη, αφού είναι ήδη ψημένες, σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, ώστε να ροδίσουν όμορφα η γέμιση και η ζύμη. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή, αλλά όχι καυτή.
Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό περασμένο από βαρέλι.