Τα ζυμαρικά με το κάστανο και το μπέικον δημιουργούν ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο.
Υλικά
Για το πέστο
1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος)
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσαγιού νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
120 ml ζωμός κότας ή λίγο περισσότερο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι της αρεσκείας μας
200 γρ. μπέικον, σε λεπτές φέτες
400 γρ. φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένη
2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι,ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φλούδες νιώτικο κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα (χρησιμοποιούμε πίλερ λαχανικών)
Διαδικασία
Πέστο
Σε ευρύχωρο πολυκόφτη βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να φτιάξουμε ένα πυκνό πεστο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σπαγγέτι
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Βγάζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να λαδωθεί.
Με μια πιρούνα μεταφέρουμε απευθείας τα μακαρόνια από την κατσαρόλα που βράζουν στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε πάλι το μπέικον, το θυμάρι, το πέστο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε, το σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.