Κείμενο: Γαστρονόμος
Υλικά
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1,5 λίτρο ζωμός κότας
120 ml κρέμα γάλακτος
1 αστεροειδής γλυκάνισος
40 ml ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο αγελάδας
Κρουτόν για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το μπρόκολο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα. Αφού βράσει η σούπα τη χωρίζουμε σε δύο δόσεις, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει ξανά μία βράση η σούπα. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί. Τη σερβίρουμε ζεστή σε ένα μπολ με λίγα κρουτόν.
Η συνταγή είναι του σεφ Απόστολου Στεργιόπουλου