Οικογενειακές συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, φτιαγμένες με αγάπη με προϊόντα Αλάμπρα.
Υλικά
160 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. χοντροκομμένα πεκάν
250 γρ. ανάλατη αναρή ALAMBRA, κομμένη σε κομμάτια
8 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
500 γρ. γάλα
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
40 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
½ καρβέλι ψωμί, κομμένο σε χοντρές φέτες
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Αλεσμένη κανέλα
Διαδικασία
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 Χ 20 Χ 5 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα μισά πεκάν και την μισή αναρή. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα, τον χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Βυθίζουμε κάθε κομμάτι ψωμιού στο μείγμα αβγών και αφήνουμε το ψωμί να μουλιάσει για τουλάχιστον ένα λεπτό για να απορροφήσει το μείγμα. Τοποθετούμε το ψωμί στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού πάνω από τις φέτες ψωμιού.
Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα πεκάν και την υπόλοιπη αναρή. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης και βουτύρου. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αν οι κορυφές του ψωμιού αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.