Μια σαλάτα γεμάτη νοστιμιά και φρεσκάδα για να συνοδέψει τα πιάτα του εορταστικού τραπεζιού.
Υλικά
30 ml χυμός λεμονιού
60 γρ. τσάτνεϊ κράνμπερι ή άλλο κόκκινο τσάτνεϊ της αρεσκείας μας
70 ml ελαιόλαδο
τα φύλλα από 2 σικορέ (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
τα τρυφερά φύλλα από 2 μάτσα φρέσκο κάρδαμο (ή ρόκα)
1 μήλο κόκκινο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια την τελευταία στιγμή
200 γρ. σεβρ (κατσικίσιο μαλακό τυρί), πλασμένο σε 20 μικρά μπαλάκια των 10 γρ. και περασμένα από σκόνη ντομάτας
50 γρ. καρύδια πεκάν, σπασμένα στη μέση και καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, για 2 - 3 λεπτά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για τη σαλάτα με σικορέ και σεβρ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με το τσάτνεϊ, το λάδι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα σικορέ με το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε το κάρδαμο με το μήλο.
Ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα σικορέ στα πιάτα και σκορπίζουμε το μείγμα μήλου.
Ρίχνουμε από πάνω τα μπαλάκια σεβρ, σκορπίζουμε τα πεκάν, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.