Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΛαχταριστή και φρέσκια χειμωνιάτικη σαλάτα ιδανική για το γιορτινό τραπέζι.
Καλλιρρόη Παρρέν
Υλικά
350 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (μικρόφυλλο σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο κ.ά.)
φέτες από 2 μανταρίνια
8 ξερά σύκα σε μέτρια καρέ
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους καβουρδισμένους
αλατοπίπερο
100 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι βαλσαμικό
10 ml χυμό λεμονιού
20 ml χυμό μανταρινιού
Διαδικασία
Σαλάτα
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ανάμεικτα σαλατικά, τις φέτες μανταρίνι, τα σύκα, τους κολοκυθόσπορους και το αλατοπίπερο.
Ντρέσινγκ
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσαμικό, το χυμό λεμονιού και το χυμό μανταρινιού.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανασηκώνουμε τα σαλατικά με τα χέρια για να βραχούν καλά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.