Κείμενο: Περικλής Κοσκινάς
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια πρωτόγνωρη γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.
Υλικά
800 γρ. γλυκοπατάτες (ζυγισμένες ακαθάριστες), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.
250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
3 ώριμοι λωτοί, καθαρισμένοι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
150 γρ. καπνιστή πάπια, κομμένη σε μέτρια καρέ* εναλλακτικά, βάζουμε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
τα σπόρια από 1 μέτριο ρόδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
Καπνιστή πάπια, αλλαντικό σε φέτες, βρίσκουμε στα Lidl, στον Θανόπουλο, σε μεγάλα παντοπωλεία και ντελικατέσεν, π.χ. Καραμανλίδικα του Φάνη, Nora’s deli, Βenito, Degustation κ.ά.
Διαδικασία
Για τη σαλάτα με γλυκοπατάτα, καπνιστή πάπια, λωτό και κάστανο, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κάστανα, τους λωτούς και το ρόδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε ομοιόμορφα τη σαλάτα. Σκορπίζουμε παντού την καπνιστή πάπια και σερβίρουμε.