Νόστιμες συνταγές με γεύση από πορτοκάλι, αχλάδι, πάπρικα και τζίντζερ, συνδυασμένες με ένα ποτήρι καλό κρασί.
Υλικά
Για τη σαλάτα
40 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
50 γρ. φύλλα λευκή λόλα, χοντροκομμένα
50 γρ. φύλλα κόκκινη λόλα, χοντροκομμένα
50 γρ. χοντροκομμένα φύλλα σπανάκι
200 γρ. κουνουπίδι σε μπουκετάκια
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες (ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει)
Για το ντρέσινγκ ταχίνι
85 γρ. ταχίνι ακατέργαστο
55 γρ. μέλι
20 γρ. μηλόξιδο
75 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Με ένα μπλέντερ χειρός κτυπάμε μαζί το ταχίνι, το μέλι, το ξίδι , το νερό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα σαλατικά ανακατεμένα. Σκορπάμε από πάνω τα κομμάτια αχλαδιού και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Διατηρούμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι την σερβίριρουμε. Περιχύνουμε με το ντρεσινγκ λίγο πριν σερβίρουμε.
Ταιριάζει με
Miraval Rosé
Ροζέ ξηρό κρασί από Cinsault, Grenache, Syrah και Rolle με εκλεπτυσμένα αρώματα εσπεριδοειδών, κόκκινων φρούτων και λευκών λουλουδιών, μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.