Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 40 μπλινίς (ή λεπτές φέτες από μπαγκέτα)
- 100 γρ. αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
- μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
- ξύσμα 2 λεμονιών
- χυμός 1 λεμονιού
Διαδικασία
Βάζουμε τα μπλινίς σε ένα ταψί και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο στους 180° C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Αλείφουμε τα μπλινίς με το μείγμα γιαουρτιού - άνηθου και πάνω στο καθένα βάζουμε μια λεπτή φετούλα αυγοτάραχο. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα των λεμονιών, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.