Κείμενο: Κλεομένης Ζουρνατζής
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΡωσική σαλάτα, μαγιονέζα με πολλά λαχανικά. Εύκολη και σπιτική!
Υλικά
300 γρ. μαγιονέζα σπιτική* (ή αγοραστή)
3 αγγουράκια τουρσί, καλά στραγγισμένα και κομμένα σε κύβους περίπου 1 εκ.
1 βρασμένο καρότο μέτριο, σε κύβους περίπου 1 εκ.
1 παντζάρι, βρασμένο, σε κύβους περίπου 1 εκ.
4 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους περίπου 1 εκ.
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να βράσουμε 4 αυγά σφιχτά, να τα κόψουμε στη μέση και να αφαιρέσουμε προσεκτικά τον κρόκο σε 1 μικρό μπολ. Θρυμματίζουμε τον κρόκο ελαφρώς με το πιρούνι, προσθέτουμε και 2 - 3 κουτ. από τη ρωσική σαλάτα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών με το μείγμα, πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην πιατέλα με τη ρωσική.
Διαδικασία
Για τη ρώσικη σαλάτα, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ρωσική σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε σε πιατέλα.