Λίγοι καλοί φίλοι, εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας και υπέροχες γεύσεις θα απογειώσουν το πασχαλινό τραπέζι και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 μέτρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
150 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
4 αυγά
3 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
60 γρ. σάλτσα Worcestershire
2 κ.σ. πάστα τρούφας (Truffle paste)
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
Για τον πουρέ:
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. λάδι τρούφας
Αλάτι – πιπέρι
ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ:
Σκοπός Shiraz του Οινοποιείου Κυπερούντας.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το
αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, τα αυγά, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τη σάλτσα Worcestershire και την πάστα τρούφας. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τα τηγανισμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε το μείγμα απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά χωρίς να το παρακάνουμε με το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, πάνω στο έτοιμο ταψί, σε σχήμα κορμού. Περιχύνουμε με την ντομάτα στον τρίφτη και απλώνουμε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί, καλυμμένο για ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακάλυπτο για ακόμη ½ ώρα. Τέλος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 5 με 10 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες και το
σερβίρουμε. Για τον πουρέ: Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το
βούτυρο, το λάδι τρούφας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον πουρέ με το ρολό.