Υλικά
- 1 κατσικίσιο μπούτι 1,2 - 1,5 κιλά, χωρίς κόκαλο (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το ετοιμάσει για ρολό)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού νερό
Για τη γέμιση
- 1 ματσάκι σέσκουλα, χονδροκομμένα
- 1/2 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
- 250 γρ. κατίκι Δομοκού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά. Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο κρέας και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής, το βάζουμε στο ταψί του φούρνου και το περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 2 - 2½ ώρες περίπου.