Υλικά
- 300 γρ. μανούρι
- 80 - 110 γρ. φρέσκο γάλα (ανάλογα με το πόσο μαλακό είναι το μανούρι)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα θυμαριού, ρίγανης ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα (το καθένα με διαφορετικό αποτέλεσμα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 24 φέτες λούζας (κυκλαδίτικης ή Κύπρου, που είναι καπνιστή. Τη βρίσκουμε σε επιλεγμένα μπακάλικα. Αν δεν βρούμε, την αντικαθιστούμε με άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας.)
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα του τυριού από την προηγουμένη: Χοντροτρίβουμε το μανούρι και το βάζουμε στο μούλτι. Ζεσταίνουμε το γάλα και, μόλις πάρει βράση, περιχύνουμε το μανούρι και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε. Σε αυτήν τη φάση, η κρέμα θα είναι αρκετά ρευστή. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να γίνει σαν πηκτή κρέμα τυριού.
Βάζουμε από λίγη κρέμα σε 24 φέτες λούζας. Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολάκια. Αν χρειαστεί, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να τα αφήσουμε στο ψυγείο. Θα τα βγάλουμε 20 λεπτά προτού τα σερβίρουμε.