Τέσσερις συνταγές για τους αγαπημένους σας, υπέροχες, γρήγορες και εύκολες, φτιαγμένες με προϊόντα από την εταιρεία Clappas Trading House Ltd.
Υλικά
200 γρ. ρύζι αρμπόριο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο FRICO (για το σοτάρισμα)
120 γρ. λευκό κρασί
800 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
1 πρέζα σαφράν
70 γρ. βούτυρο FRICO, κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. τυρί Grana Padano GRANAROLO, τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
ΤΙP: Το διαρκές ανακάτεμα και η σταδιακή προσθήκη των υγρών παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φτιάξουμε σωστό ριζότο. Με αυτήν την τεχνική απελευθερώνουμε το άμυλο από το ρύζι, το οποίο θα μας δώσει ένα σωστά χυλωμένο ριζότο.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ζεσταίνουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών σε ένα άλλο σκεύος. Προσθέτουμε στο ρύζι με μια κουτάλα λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό από την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με μερικές κουταλιές ακόμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ζεστό ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 21-22 λεπτά, κρατώντας την ποσότητα του ζωμού ως την επιφάνεια του ρυζιού. Προσθέτουμε το σαφράν στη μέση του μαγειρέματος, στα 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί με το ρύζι. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γλασάρει πολύ καλά το ριζότο. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.