Κείμενο: Κλεομένης Ζουρνατζής
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραO εναλλακτικός κεφτές. Μπορείτε να τους συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες όπως προτείνει ο «Γ» Οκτωβρίου που κυκλοφορεί και στα περίπτερα!
Υλικά
- 2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
- 2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό
- 1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις σερβίρουμε ζεστές συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.