Κλασικός συνδυασμός, εδώ σε μια παραλλαγή με ενδιαφέρουσες υφές. Το κατσικίσιο τυρί θα δώσει την επιθυμητή λιπαρότητα, ενώ το αχλάδι οξύτητα και φρεσκάδα. Προτιμήστε αρωματικές ποικιλίες αχλαδιών, όπως και καρύδια νέας εσοδείας για τη σάλτσα, για φίνο αποτέλεσμα.
Υλικά
250 γρ. τρυφερές πρασινάδες ανάμεικτες, χοντροκομμένες
3 σικορέ κομμένα σε λωρίδες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
2 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού (για το σερβίρισμα)
Για το τυρί
8 φέτες από κορμό κατσικίσιου τυριού, τύπου σεβρ, κομμένες σε πάχος 1 εκ.
300 γρ. ψίχουλα χοντροτριμμένα από χωριάτικο καλό ψωμί
1 αυγό χτυπημένο με ένα πιρούνι
Για τη σάλτσα
150 γρ. καβουρδισμένα καρύδια, χοντροσπασμένα
90 ml ελαιόλαδο
45 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
45 ml νερό
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Τυρί: Βουτάμε κάθε φέτα τυριού πρώτα στο αυγό, μετά στα ψίχουλα, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά, και βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού.
Σάλτσα: Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μισά καρύδια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
Σαλάτα: Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα τις φέτες τυριού και σκορπίζουμε το ρόδι και τα υπόλοιπα καρύδια.