Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 250 γρ. γαλοπούλα ψητή που μας περίσσεψε από το τραπέζι της γιορτής σε μικρά κομμάτια
- 12 αραβικά πιτάκια
- 5 - 6 ντομάτες λιαστές (διατηρημένες στο λάδι, για να είναι τρυφερές)
- 2 - 3 κ.γ. τσαλαφούτι ή κατίκι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ζεστό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με φέτες πορτοκάλι και κανέλα
Διαδικασία
Κόβουμε την ψητή γαλοπούλα και τη μοιράζουμε στα αραβικά πιτάκια. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες. Βάζουμε μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας σε κάθε πιτάκι, καθώς και το τσαλαφούτι ή κατίκι. Ψήνουμε τα πιτάκια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με μαντζουράνα ή δυόσμο και σερβίρουμε. Προαιρετικά, σερβίρουμε τα πιτάκια με το ζεστό κόκκινο κρασί.