Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- δύο χοντρές φέτες (περίπου 150 γρ. η καθεμιά) τυρί μαστέλο (ή άλλο τυρί για σαγανάκι)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
- ένα λάιμ ή 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λίγα φύλλα δυόσμου
Διαδικασία
Κοπανίζουμε μέσα στο γουδί τον μαραθόσπορο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τις φέτες τυριού με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο. Στραγγίζουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα. Βάζουμε πάνω από κάθε τρίγωνο 1 λωρίδα πιπεριά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Στύβουμε το λάιμ ή 1 το μικρό λεμόνι, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.