Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 4 - 5 παϊδάκια αρνίσια
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, τριμμένο
- 40 ml ούζο
- 60 γρ. μουστάρδα
- 40 γρ. χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά διαλυμένο σε 60 ml νερό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ταψί σε μία στρώση. Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια, κομμένα στη μέση, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο, το ούζο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τον κουρκουμά διαλυμένο στο νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 30 λεπτά ακόμη.