Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια πεντανόστιμη συνταγή από το Ρέθυμνο. Μαγειρεύει η Λίτσα Ηλιάκη.
Υλικά
- 2 αρνίσια μπούτια (περίπου 2 κιλά το καθένα με το κόκαλο), καλά πλυμένα
- 20 αγκινάρες, καθαρισμένες
- 2 ματσάκια φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ. σούπας ξερή , τριμμένη
- 60 ml κρασί λευκό, ξηρό
Για το άλειμμα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και το απλώνουμε πάνω στα δύο μπούτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα της φρέσκιας ή ξερής ρίγανης, βάζουμε από πάνω το κρέας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη. Σκορπίζουμε δίπλα στο κρέας τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.