Εύκολη συνταγή για να υποδεχτείτε νόστιμα τους καλεσμένους σας.
Υλικά
16 μικρές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
300 γρ. ανθότυρο
300 γρ. ψίχα καβουριού (από κονσέρβα ή σε βαζάκια στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ)
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
2 - 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο, εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
Διαδικασία
Για τις μπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού, ζεσταίνουμε στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα ή στο γκριλ τις φέτες ψωμιού για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Παράλληλα, ανακατεύουμε το ανθότυρο με το ξύσμα εσπεριδοειδών και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με μέτρο), ρίχνουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε και πάλι.
Καλύπτουμε με το μείγμα τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Σκορπίζουμε το καβούρι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 180° C για 5 - 6 λεπτά, ίσα να δέσουν οι γεύσεις.