Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 8 φέτες από λεπτή φραντζόλα ψωμί
- 4 - 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 κ.γ. μπαλσάμικο
- 16 λεπτές ροδέλες από σαλάμι Λευκάδος
Για το σερβίρισμα
- λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι
Διαδικασία
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα ή στο γκριλ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι με το μπούκοβο, το τζίντζερ, τις σταφίδες και το μπαλσάμικο. Αλείφουμε με το αυτοσχέδιο τσάτνεϊ τις φέτες ψωμιού. Βάζουμε από 2 φέτες σαλάμι Λευκάδος σε κάθε μπρουσκέτα. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.