Υλικά
- 200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 κομμάτια
- 16 μικρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης (ή 8 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση)
Για την κρέμα
- 100 γρ. ανθότυρο, χτυπημένο με πιρούνι
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για την κρέμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού, άνηθος, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, τις ροδίζουμε στη φρυγανιέρα).
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε γενναιόδωρα την κάθε μία με την κρέμα ανθότυρου. Συμπληρώνουμε με 1 κομμάτι σολομού σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα ανθότυρου από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να προσθέσουμε τον άνηθο (τον ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος).
- Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μικρό βαζάκι κόκκινο μπρικ (30 γρ.) ή 100 γρ. καπνιστή πέστροφα.