Κείμενο: Λευτέρης Λαζάρου
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάϊκος
Αποθήκευση για αργότεραΟ Λευτέρης Λαζάρου από τη στιγμή που ξεκίνησε να κόβει το συκώτι χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ετοιμάσει τον πιο νόστιμο μεζέ. Φίνα οξύτητα από το κρασί και γλύκα από τα κρεμμύδια. Το συνδύασε με φάβα αρωματισμένη με μουστάρδα και μανταρίνι – εντάξει, αυτή ήταν έτοιμη από πριν. Εσείς μπορείτε και με τις πατάτες που ψήσατε στο τζάκι.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε κύβους 4 εκ.
300 γρ. ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
100 ml σπιτικός ζωμός κρέατος
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το συκώτι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.