Για να τιμήσουμε την κρεοφαγία της Τσικνοπέμπτης όπως της πρέπει.
Υλικά
Για τα κεμπάπ
200 γρ. λουκάνικο μαύρου χοίρου ή άλλο της αρεσκείας μας
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
60 ml ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί, μουσκεμένες και στυμμένες
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κόκκινη σάλτσα
60 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα σποράκια από 2 καψάκια καρδάμωμο, κοπανισμένα
1 κουτ. σούπας πάπρικα, πικάντικη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
400 γρ. τοματίνια, λιωμένα
1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4 αυγά
γιαούρτι
ζυμωτό ψωμί
Διαδικασία
Κόκκινη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με αλάτι και το καρδάμωμο, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε όλες τις ντομάτες, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, με ανοιχτή κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά.
Κεμπάπ: Μουλιάζουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε το έντερο που τα περιβάλλει – το μούλιασμα βοηθά να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα. Μαδάμε την ψίχα του λουκάνικου σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε κεμπάπ βάρους 80 γρ. Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι και τα ψήνουμε σε δόσεις, για 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα ταψάκι τακτοποιούμε τα κεμπάπ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σπάμε σε τέσσερα σημεία του φαγητού από 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη σφίξουν οι κρόκοι τους. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ζυμωτό ψωμί.