Αυτό κι αν είναι έκπληξη. Και όμως, οι πατάτες συνδυάζονται τέλεια με την ξηροκαρπάτη νοστιμιά του φιστικοβούτυρου.
Υλικά
- 1.500 γρ. πατάτες, με τη φλούδα τους, πλυμένες, κομμένες λεπτές κυδωνάτες
- 30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 90 γρ. φιστικοβούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι,
- φυλλαράκια ρίγανης, ξύσμα μοσχολέμονου
Διαδικασία
Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το φιστικοβούτυρο, το σκόρδο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση και τις αδειάζουμε εκεί. Ραντίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο δεύτερο γύρισμα σκορπίζουμε φυλλαράκια ρίγανης.
Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε ξύσμα μοσχολέμονου. Σερβίρουμε.