Υλικά
- 2 κιλά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 μικρό μαρούλι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 καρότο, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- 1 πατάτα, κομμένη στα 4
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το καρότο, την πατάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στα 20 - 25 περίπου λεπτά βρασμού αφαιρούμε το καρότο και την πατάτα, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 4 - 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.