Οικογενειακές συνταγές που δεν πρέπει να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, φτιαγμένες με αγάπη με προϊόντα Αλάμπρα.
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. κριθαράκι
500 γρ. νερό, συν περισσότερο, όσο χρειαστεί
10 γρ. ζάχαρη
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτές
15 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. (1 συσκευασία) χαλλούμι ALAMBRA, κομμένο σε κομμάτια
Για το τέλειωμα
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Τριμμένο χαλλούμι ALAMBRA
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το νερό, τη ζάχαρη, την ντομάτα, τον πελτέ, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, την πάπρικα, τη ρίγανη,
το θυμάρι, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε γύρω στα 15 λεπτά προσθέτοντας έξτρα νερό όπως χρειάζεται. Μόλις το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια χαλλούμι και ανακατεύουμε.
Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το κριθαράκι με το τριμμένο χαλλούμι και τις ντομάτες. Σερβίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού.